Pentru femeile care îşi doresc un fond de ten cu acoperire mare, alegerea potrivită poate fi stresantă. În această articol, vom lua în considerare care fonduri de ten pot să ofere cea mai bună opacitate şi totodată cum se datorează eficienţei acestora în acoperirea imperfectiunilor. Vom discuta atât argumentele pro, cât şi contra produselor adecvate – în special asupra celor cu formula mai densă, care oferă o acoperire ridicată.

1. Acoperirea vs. opacitate

Opacitatea este abilitatea unei produse cosmetice de a acoperi o parte a tenului, în timp ce acoperirea oferă un aspect uniform. Datorită componenţilor lor, mulţi produse de acoperire se potrivesc fie tenului uscat, fie tenului gras. Un foarte bun fond de ten care se reducez în ambilor cazuri este unul care are conţinutul mai dens, precum şi agenti hidratanţi, care împiedică uscarea excesivă.

2. Alegerea unui Fond de Ten potrivit

Atunci când se alege un fond de ten, este necesar să se acorde o atenţie deosebită componenţilor săi şi texturii pe care o oferă. Principalul ingredient este pigmentul din compoziţia fondului. Unele fonduri mate se usucă în mod repede şi pot curge în liniile delicate ale tenului. În schimb, fondurile de ten cu o consistenţă bogată sunt adesea melilor pentru un ten lucios. Prin urmare, este important sa se alega tipul de fond tenitor potrivit pentru un aspect gratios.

3. Cum Contribuie Formula În Acoperirea Perfectă

Formula produsului contribuie la nivelul de acoperire pe care il ofera. Un produs cu o formulă mai densă poate absorbi cearcanele si petele, în timp ce o compoziţie mai subţire poate lăsa pielea sa se vada prin filtrul lichid. Deasemenea unele fonduri de ten oferă o acoperire naturală, în timp ce altele se potrivesc pielii cu riduri mai pronuntate. Astfel, forma produsului propriu-zis contribuie la eficienţa sa în acoperirea imperfectiunilor.

4. Unii dintre cele Mai Bune Fonduri de Ten cu Acoperire Mare

 • Estee Lauder Double Wear Stay-in-Place Makeup
  Această marcă cunoscută are unul dintre cele mai populare fonduri de ten din lume. Acesta oferă o acoperire a tenului la care puţine produse cosmetice se pot compara, iar un astfel de produs poate acoperi aproape orice tip de imperfectiune pe termen lung.

 • Maybelline’s Fit Me Matte + Poreless Foundation
  Acest fond de ten are o consistenţă mai moale și o acoperire medie. Acesta oferă, de asemenea, un aspect uniform, având la bază un sistem de filtrare a porilor, ceea ce îl face ideal pentru persoanele cu tenul mixt si uscat.

 • NYX Total Control Drop Foundation
  Este ideala pentru un ten gras si dificil de stapanit. Se bucură de o acoperire completă și fină. Această bază se subliniază prin aspectul natural și fără greşeli al pielii, cu o senzaţie uşoară și o finish mată.

 • Make Up For Ever Ultra HD Foundation
  Un produs bine-cunoscut care ofera o acoperire perfecta si fina, precum si un aspect natural. Ultra HD ofera rezistenta la apa si se leaga imediat de piele pentru un look aproape ca de infuzie.

5. Dezavantajele Fondurilor de Ten cu Acoperire Mare

Cu toate ca fondurile de ten cu acoperire mare pot sa acopere semnele imbatranirii, acestea pot masca si semne de inflamatie, adica cearcane si pustule, inrautatindu-le in loc sa le amelioreze. Acum, aceste produse sunt mult mai cuminti in ultimul timp si pot fi folosite pentru a acoperi imperfectiunile din zona T fără a produce nici un efect negativ sau provoca iritaţii.

Mai jos sunt enumerate cateva dintre desavantajele acestor produsuri:

 • Tendinta de a curge in riduri și liniile de expresie.
 • Excesul de produs poate fi cauzat de patrunderea in ridurile de expresie.
 • După ce aplicati baza, pot sa ramana cordoane.
 • Acoperirea prea mare a tenului poate arata artificial.
 • Unele produse cu o acoperire ridicată pot fi prea uscate pentru tenul uscat.

Cu toate ca fondurile de ten cu acoperire mare pot sa ofere rezultate impresionante, persoanele cu ten uscat trebuie sa știe ca acestea pot sa lase pielea mai uscata decat de obicei. Persoanele cu ten gras ar putea profita de aceste produse, deoarece produsele de acoperire rezistente beneficiaza de formula lor densa si cub decontaminant.

Pentru a alege cea mai buna optiune, este important să se țină cont de nevoile particulare ale pielii. Astfel, persoanele trebuie sa aleaga un produs care sa se potriveasca tipului de ten si sa ofere acoperire perfecta. Fondul de ten are drept scop sa imbunatateasca aspectul si nu sa-l schimbe.