Timpul seara aduce liniște și pace în sufletul nostru și cea mai bună modalitate de a începe o seara relaxată și împăcată este respectarea ritualului rugăciunii de seară. Rugăciunile sunt un mod special pentru a venera și a arăta respect față de cei de sus, fiind împărtășite în fiecare veac de toate religiile și culturile lumii. 

Pentru ca rugăciunile să fie în armonie cu cea mai buna intenție, vor exista variante pe care să le luăm în considerare și una dintre aceste variante este rugăciunea de seară de la Arsenie Boca. Dar, care este această rugăciune și de ce a devenit foarte populară rugăciunea lui Arsenie Boca?

Cine a fost Arsenie Boca?

Înainte de a ne opri asupra înțelesului rugăciunii sale de seară, să începem prin a afla cine a fost Arsenie Boca. Arsenie Boca a fost unul dintre cei mai mari drepți ai Bisericii Ortodoxe Române și unul dintre cei mai mari ortodoxi pe care i-a cunoscut țara noastră. Născut în 1910 în comuna Glodeanu Sărat, judetul Buzău, l-au format liniile directoare ale credintei sale pentru a-și dedica viața lui Dumnezeu. În perioada anilor ’50, Arsenie Boca și-a creat o mână de discipoli și a călătorit în toată țara pentru a predica cuvântul lui Dumnezeu și a-i ajuta pe cei săraci. A fost cunoscut pentru supernatara lui fortele de vindecare și spiritualitatea sa puternică, trăind cu frica statornicită lui Dumnezeu și cu curiozitatea în legătură cu tuturor lucrurilor ce s-au petrecut în viața sa și în lumea sa exterioară.

Ce este rugăciunea de seară de la Arsenie Boca?

Pentru totdeauna și-a iubit lui Dumnezeu și a dat dovadă de această iubire prin intermediul rugăciunilor sale. Rugăciunile sale sunt cunoscute în întreaga țară datorită puterii lor de vindecare și spiritualității de care pun deloc la îndoială dar, cel mai cunoscuta rugăciune este rugăciunea sa de seară. Rugăciunea sa de seară este pe scurt o înălțare a inimii, prin care ne rugăm lui Dumnezeu să ne protejeze, să ne ferească de rău și să ne ofere pacea sufletului și puterea de a înfrunta orice obstacol. Textul rugăciunii lui Arsenie Boca sună astfel: „Doamne, sfinte Dumnezeule, lasă-ne în pace să doarmă în noaptea aceasta; Mi arunci în sufletul meu un și preabun de somn aduce odihnă sufletului și trupului meu, da-mi puterea de a birui duhurile necurate și de a-ți sluji cu cinstea Ta nu doar în noaptea aceasta ci și în zilele ce vor urma. Amin.”

Cum poți face mai multe folosind rugăciunea de seară a lui Arsenie Boca?

Rugăciunea lui Arsenie Boca poate fi folosită în multe moduri. Mai întâi și mai important, este un mod foarte simplu de a ne ruga lui Dumnezeu, de a ne aduce aminte de puterea Lui și de a ne aminti că El ne poate aduce pace și liniște. De asemenea, rugăciunea poate fi folosită pentru a intra într-o stare și un mediu relaxat care să ne conducă către somn, lăsându-ne odihnit și complet. Luați în considerarea momentul în care o spuneți, închizând contactul cu lumea exterioară. Putem folosi această rugăciune pentru a ne vedea de toate planurile pe care le avem și orice altceva față de care suntem preocupați. De asemenea, rugăciunea poate fi folosită pentru a avea o stare de conștiință mai înaltă și pentru a isi cobori nivelul de stres și anxietate.

Beneficiile rugăciunii de seară a lui Arsenie Boca

Rugăciunea lui Arsenie Boca are numeroase beneficii, unele dintre ele fiind descrise mai sus. Un alt beneficiu ar fi limpezirea spiritului, având posibilitatea de a simți pace spirituală și puterea de a face față în fiecare zi. Mai mult decât atât, rugăciunea ne poate oferi un sentiment de stabilitate, dându-ne forta de a depăși toate greutățile si de a înfrunta duhurile rele.

Încurajăm această rugăciune în special la vârfurile zilei, când lumea ne apasă și simțim că nu mai avem nici o scăpare. Arsenie Boca a fost unul dintre cei mai renumiți oameni deopotrivă de la noi și din străinătate, în special pentru puterea rugăciunilor sale. Folosind această rugăciune de seară, ne putem bucura de liniștea și odihna sufletului noastru și ne putem simți protejați în lumea spirituală.