Reteta de carbonara este una dintre cele mai usoare retete pe care le puteti gati. Cele mai multe persoane adoreau spunand ca este acel desert de lingura pe care italienii il prepara iar noi le multumim pentru acest lucru, deoarece este delicios si simplu de pregatit. Iata cea mai usoara reteta de carbonara!
Ingrediente pentru Carbonara
Ca sa preparati reteta de carbonara, veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 500g de spaghetti
- 4 carnati italieni (calabraise sau pancetta)
- 2 oua
- Ulei de masline
- Sare si piper
Instructiuni de Pozitionare
Inainte sa incepeti sa preparati aceasta reteta delicioasa, trebuie sa va asigurati ca echipamentul dvs. este pregatit si aranjat corect.
- Preincalziti cuptorul la 350°F.
- Dati la fiert 500 de grame de spaghetti pana devin crocante.
- Toarceti carnea de carnati si cresteti-o pe margini.
- Intr-o tigaie incalziti un strop de ulei de masline si adaugati carnea tocata in tigaie.
- Prajiti carnea pentru aproximativ 5 minute, amestecand bine.
- Scurgeti pastele si adaugati-le in tigaie.
- Puneti ouale intr-un bol si frecati-le cu un praf de sare si un praf de piper.
- Amestecati ouale cu carnea si pastele, amestecand bine.
- Prin presare, adaugati oua peste carne si paste.
- Amestecati toate ingredientele si asigurati-va ca sunt bine combinate.
- Introduceti mixtura in cuptor și coacem timp de aproximativ 15 minute.
Cand mixtura este gata coapta, serviti-o cu un strop de parmezan si aveti grija sa inmuiati un sul de foaie de lamaie in sosul carbonara. Reteta de carbonare este gata! Bucurati-va si bucate!
Sfaturi pentru Preconizare
Daca vreti sa faceti aceasta reteta mai consistenta, adaugati parmezan si gorgonzola. De asemenea, puteti adauga si alte arome si ingrediente in functie de gustul dvs.. Va recomandam sa folositi carne de porc sau de pui in reteta de carbonara pentru o reusita buna. Pentru o aromă picanta, adăugați câteva frunze de busuioc și/sau ardei iute și sucul de lamaie.
In plus, puteți servi reteta de carbonara cu un catel de usturoi presat sau cu cateva picaturi de sos de chili, in functie de preferintele fiecaruia.
Avantajele retetei de carbonara
Reteta de carbonara aduce multe avantaje felului in care puteti sa-l preparati. Principalele avantaje sunt:
- Reteta de carbonara se gateste foarte rapid, ceea ce inseamna ca este potrivita atunci cand preparati un pranz pentru familie sau o cina rapida.
- Reteta de carbonara este foarte usor de gatit si nu necesita abilitati specifice in bucatarie.
- Ingredientele sunt usor de gasit, incluzand carne, ulei de masline, oua si paste.
- Aceasta reteta poate fi personalizata adaugand ingrediente suplimentare in functie de gustul tau.
- Toate ingredientele se gasesc la un pret accesibil, asa ca nu trebuie sa va faceti griji la buget.
In concluzie, acesta este cea mai usoara reteta de carbonara pe care o puteti prepara. Incercati aceasta reteta acasa si va garantam ca veti vedea ca este foarte usor si deloc costisitor! Se poate prepara si servi intr-o singura ora, astfel incat se poate constitui o alegere excelenta pentru cei care au putin timp sau perspective de buget. Desi reteta de carbonara a devenit famililara in multe preparate culinare, puteti incerca sa-i adaugati personalitate si sa-i creati un gust nou. Asadar, serviti-va de aceasta reteta de carbonara si transformati-o in gustul familiei dvs.!