Marele avantaj al prajiturilor cu mere este ca pot fi preparate foarte usor pe cont propriu, cu ingrediente obisnuite din casa. Acesta este doar unul dintre motivele Pentru Care prajitura cu mere este una dintre cele mai populare si mai indragite retete de dulce din toate timpurile.
Este foarte usor sa preparati cea mai buna prajitura cu mere. Este suficient sa folositi aceeasi reteta, dar sa adaptati cateva modificari, care sa va ofere rezultate foarte bune. Iata cea mai buna reteta de prajitura cu mere si instructiunile necesare pentru pregatirea unei prajituri delicioase si gustoase.
Ingrediente:
• 4-5 mere de marime medie
• O cana de zahar
• O cana de faina
• Un pachet de unt
• 4-5 mere de marime medie
• O lingurita de scortisoara
• O lingurita de sare
Instructiuni:
-
Preincalziti cuptorul la 350 grade Fahrenheit.
-
Intr-un bol mare amestecati zaharul cu faina. Adaugati untul si framantati ingredientele pentru a obtine o compozitie cremoasa.
-
Adaugati la compozitia obtinuta una lingurita de scortisoara si sare.
-
Spalati bine merele si taiati-le felii subtiri.
-
Asezati merele intini randuri uniforme intr-o tava de prajituri.
-
Turnati compozitia de mai sus deasupra si nivelati suprafata prajiturii cu o lingura.
-
Introduceti tava pe care ati pus prajitura cu mere in cuptor.
-
Coaceti prajitura pentru 30-35 de minute.
-
Testati daca prajitura s-a copt prin introducerea unei scobitori in mijlocul acesteia.
-
Luati prajitura cu mere din cuptor si puneti-o pe un gratar pentru a se raci.
-
Prajitura cu mere este pregatita pentru servire!
Asadar, pregatirea cea mai buna prajitura cu mere nu este deloc un proces complicat, insa poate fi perfectat prin urmarea catorva sfaturi pentru gatit.
Sfaturi pentru pregatirea cea mai buna prajitura cu mere:
• Alegeti merele potrivite – optati pentru mere dulci si parfumate, pe care le puteti gasi in piata.
• Adaugati un topping optional – puteti presara toppingul preferat, cum ar fi fulgi de cocos, nuca macinata sau fructe uscate deasupra prajiturii cu mere.
• Utilizati un amestec de faina – adaugati o cantitate mica de faina neagra sau seminte de in in compozitia prajiturii, ceea ce va adauga textura si culoare prajiturii.
• Componentele nu trebuie sa fie prea caldute – utilizati ingrediente la temperatura camerei; prea caldute, acestea vor topi untul, facand ca compozitia sa nu fie omogena.
• Lasati sa se raceasca complet – circa 30 de minute este suficient pentru ca prajitura sa se raceasca in intregime.
• Prajitura cu mere arata mai apetisanta cu cateva bucati de mere pe deasupra – asezati bucati intregi de mere.