Exercițiile Kegel nu sunt doar o modalitate bună de a menține tonusul muscular, ci și un mod de a preveni sau ameliora diverse afecțiuni medicale comune asociate cu îmbătrânirea. De-a lungul anilor, exercițiile Kegel au dobândit un statut înâltat în industria medicală prin intermediul cercetărilor extinse și al studiilor de caz. Deși sunt recomandate pentru tulpini și suplimente musculare, exercisele Kegel oferă, de asemenea, beneficii feminine greu de egalat.

În ultimele decenii, au fost conduse o mulțime de studii și cercetări în legătură cu exercitiile Kegel și modul în care acestea pot ajuta milioane de femei să-și îmbunătățească starea de sănătate. Analiza efectuată de cercetători a indicat faptul că acest tip de exercițiu poate ajuta o femeie să prevină anumite afecțiuni medicale, cum ar fi incontinența urinară, dar poate oferi, de asemenea, beneficii semnificative atunci când vine vorba de tonus muscular și mobilitate.

Ce sunt Exercițiile Kegel?

Înainte de a explora mai profund beneficiile acestor exerciții, să ne orientăm cu privire la ce sunt și de ce sunt recomandate. Exercițiile Kegel sunt, în esență, exerciții care vizează zona joyasului și a abdomenului inferior. Aceste exerciții sunt recomandate femeilor cu scopul de a-și îmbunătăți tonusul muscular al peretelui abdominal, diminuând, de asemenea, stresul și îmbunătățind fluxul de sânge. De asemenea, aceste exerciții sunt, de asemenea, eficiente în eliminarea disconfortului și a senzației de tensiune determinată de sarcina și nașterea copiilor.

Beneficiile Exercițiilor Kegel

Există, de asemenea, numeroase beneficii ale exercițiilor Kegel, care încep cu prevenirea și ameliorarea simptomelor comune legate de naștere sau de alte afecțiuni. Exercițiile Kegel vă pot oferi, de asemenea, următoarele beneficii:

  1. Îmbunatatirea circulației sângelui: Exercițiile Kegel măresc fluxul sanguin și fluxul limfatic la nivelul zonei pelvine. Aceste exerciții lucrează pentru a întări muschii și țesutul și îmbunătățesc circulația sângelui chiar sub suprafața pielii. Fluxul normal de sânge ajuta la menținerea unei stări generale de bunăstare.

  2. Reducerea durerilor abdominale: Exercițiile Kegel lucrează pentru a sprijini și întări mușchii abdominale. Acest lucru poate duce, în cele din urmă, la reducerea sau chiar eliminarea durerilor abdominale în special după ce naști.

  3. Prevenirea incontinenței urinare: Exercițiile Kegel lucrează pentru a întări și îmbunătăți muschii pelvisului. Acest lucru permite o femeie să controleze nevoia de a urina și să-și țină vezica însărcinată.

  4. Prevenirea și ameliorarea incontinenței anale: Incontinența anală poate fi de asemenea prevenită sau ameliorată prin exercițiile Kegel. Aceste exerciții ajută la menținerea controlului asupra mușchilor pelvisului și la reducerea simptomelor asociate.

  5. Reducerea disconfortului: Exercițiile Kegel pot ajuta la reducerea disconfortului și a tensiunii pelvine, injurand in acelasi timp functia sexuala. Prin întărirea și creșterea mobilității musculaturii corpului, femeile se pot bucura de o stare mai bună.

  6. Creșterea dorinței sexuale: Exercițiile Kegel îi ajută pe oameni să elimine disconfortul și incompetența fizică asociate cu durerile abdominale și cu modificările hormonale. Acest lucru înseamnă că poate contribui la stimularea dorinței sexuale și la creșterea sensibilității la atingere.

  7. Reducerea disconfortului în timpul nașterii: Exercițiile Kegel ajută la reducerea disconfortului în timpul nașterii și îmbunătățesc, de asemenea, volumul sângelui și fluxul de aer la nivelul plămânilor. Aceste exerciții dezvoltă, de asemenea, mușchii abdominali și reduc senzația de disconfort în timpul nașterii.

  8. Reglarea presiunii arteriale: Exercițiile Kegel sunt eficiente în menținerea presiunii arteriale la niveluri normale și îmbunătățesc, de asemenea, tonusul muscular al inimii. Aceasta favorizează, de asemenea, fluxul sanguin și scade, în consecință, tensiunea arterială.