Publicarea cartilor online poate fi o modalitate excelenta si economica de a citi cele mai bune lucrari din literatura mondiala. Cu acces la carti peste tot, de la camere de hotel la trenuri, puteti petrece ore bune examinând istoria, dansul, romanele sau arta.

Următoarele 10 carti online merita citite, fiecare fiind o adaugare semnificativa la orice biblioteca și unul dintre cele mai bune pentru cititorii de înaltă calitate.

 1. Moby Dick – Written by Herman Melville
  Moby Dick este un roman clasic scris de Herman Melville. Acesta are la bază o calatorie la ocean a lui Ishmael, un tânăr marinar și locotenent, care se alătură bătrânei căpitanii Ahab împotriva lui Moby Dick – un albastru uriaș și sangeros. Acesta este unul dintre cele mai bune libere carti online pe care le puteți citi.

 2. Great Expectations – Written by Charles Dickens
  Publicată pentru prima dată în 1861, Great Expectations de Charles Dickens este probabil una dintre cele mai stilizați ficțiuni britanice. Acesta urmărește viața lui Pip, un tanar orfan care aniversează împlinirea apariției unui om misterios misterios în casa sa. Acest om misterios îl face pe Pip bogat și îl ajută să iasă din sărăcie.

 3. Frankenstein – Written by Mary Shelley
  Frankenstein de Mary Shelley ocupă, de asemenea, un loc în orice bibliotecă. Acesta urmărește aventurile lui Victor Frankenstein, un tinar student de medicină și unul dintre cele mai cunoscute personaje bărbați fictive din literatura universală. El incearcă să creeze un om viu din cărți vechi și rămâne înfricoșat de faptul că a reușit.

 4. War and Peace – Written by Leo Tolstoy
  Scris de Leon Tolstoy, unul dintre cei mai cunoscuți scriitori rusi, Război și pace este considerat printre cele mai mari romane scrise vreodată. Acesta are loc în Rusia Napoleonului I și urmărește pe familia Rostov și pe contele Pierre Bezuhov, care se confruntă cu procesele de schimbare socială, politică și economică din amidala războiului napoleonic.

  1. Adventures of Huckleberry Finn – Written by Mark Twain

Adventures of Huckleberry Finn de Mark Twain este unul dintre clasicele de neuitat. Acesta urmeaza aventurile lui Huck, un orfan care decolează cu un dușman legal pe râul Mississippi pentru a-și găsi libertatea și fericirea. Pe parcursul aventurii lui, Huck întâlnește o mulțime de oameni și frecventeaza diferite medii sociale.

 1. Adventures of Sherlock Holmes – Written by Arthur Conan Doyle

Cei mai fani ai lui Sherlock Holmes vor dori sa descarce Adventures of Sherlock Holmes de Arthur Conan Doyle. Acesta include 12 povestiri scurte și un roman, “The Final Problem”, care pun bazele uneia dintre cele mai fascinante figuri literare.

 1. Heart of Darkness – Written by Joseph Conrad

Heart of Darkness de Joseph Conrad are la bază implicarea în colonizarea africană, având la bază traseul lui Marlow, un șaman, al cărui drum eșuează în una dintre cele mai perverse experiențe ale sale, atat fizic, cat si psihic.

 1. The Picture of Dorian Gray – Written by Oscar Wilde

The Picture of Dorian Gray de Oscar Wilde este o incursiune în moartea spirituală. Acesta descrie pe Dorian Gray, un tânăr precoce, care se străduieste din greu să rămână tânăr și attracția lui crescândă pentru demonii proprii. Acesta este unul dintre cele mai recomandate free books online.

 1. The Picture of Dorian Gray – Written by Oscar Wilde

Aceste zece titluri fac parte din cele mai bune carti online pe care le puteti citi. Fiecare prezinta o abordare diferita a explorarii vietii, aducand propriile lor teme și subiecte unice, oferind mereu texturi literare interesante și discuții intelectuale.

Cum putem descoperi cele mai bune titluri din lumea literaturii?

 1. Explorați clasicii
  Pentru a începe, alegeți clasicii. Acestea cuprind cărțile care au ramas in mintea cititorilor pentru generațiile suceesive. Cărți clasice precum Moby Dick, Great Expectations și Frankenstein pot oferi un accent puternic asupra personajelor, având propria lor tematică și structură.

 2. Cauta recomandari
  Căutarea recomandarilor poate fi o modalitate excelentă de a gasi lecturi bune. Puteți găsi recomandări de la prieteni care au citit deja aceste cărți, precum și din reviste, bloguri sau liste distribuite pe site-urile Web.

 3. Utilizati site-uri Web dedicate
  Site-urile web dedicate ajută, de asemenea, cititorii să descopere cărți bune. Acestea includ descrieri ale lucrărilor, imagini ale copertii și comentarii de la alți cititori. Cele mai bune site-uri vor avea, de asemenea, informații suplimentare despre scriitori și o listă cu cărți care mai pot fi citite.

 4. Consultati bibliotecarul
  Bibliotecarii sunt foarte utilizati in ajutarea cititorilor sa gaseasca ceea ce cauta. Acestia poseda cunostinte adanci in diverse domenii si poate recomanda carti din diverse domenii de interes. De asemenea, bibliotecarul poate avea cunostinte specializate despre istoria literaturii și poate oferi sfaturi utile despre care carti sa cititi si cine sunt autorii lor.