Angelica Stoican a fost o pianista considerata a fi o realizare a muzicianului roman. A urmat Conservatorul “Ciprian Porumbescu” din Bucuresti si a devenit profesoara de pian de prestigiu. Viata ei a fost centrata in jurul muzicii si o pierdere personala, care a condus la o introducere in lumea lumii muzicii.

I. Prima ei experienta in muzica:

Angelica a fost ramasa cu amintiri vii din copilaria sa, pe parcursul careia a cules din muzica sau cantecelele de pe valea Oltului. Acestea i-au oferit inspiratia de a invata sa cante la pian si sa-si manifeste pasiunea de-a lungul anilor. La varsta de 5 ani, a ajuns sa cante in fata publicului si chiar sa organizeze concerte.

II. Educatia sa:

Angelica Stoican a urmat Conservatorul “Ciprian Porumbescu”,unde a lucrat intensiv si a facut parte din diverse trupe de muzica, cum ar fi “Stratul de Aripi”. Acolo a cunoscut artisti precum Erasure Band si a colaborat cu nume de top de pe scena muzicala in Romania.

III. Cariera sa:

Dupa ce a absolvit Conservatorul, Angelica a ramas cu pasiunea pentru performanta si a inceput sa-si compuna propriile muzici. A inceput tururile si spectacolele live si a devenit un artist de studio. Avea o zestre impecabila de talent, care i-a permis sa se inscrie in topul muzical national, prin hituri ca “Arde-Ceresc” si “Cu sufletul”.

Angelica si-a extins cariera catre Europa si Asia si a inceput sa colaboreze cu mari artisti internationali. Pe parcursul anilor, a lansat peste 15 albume si a crescut un numar impresionant de fani si admiratori. A inregistrat anumite piese in timpul vietii sale ca solista si, uneori, impreuna cu alte trupe.

IV. Traditia sa muzicala:

Angelica a colaborat cu mai multi sustinatori si a concurat pentru premiul de Anul Festivalului de Muzica Populara din Buzau si a castigat in 2003. A primit o mare bucurie si recunoastere pentru traditia muzicala a Romaniei.

V. Suferinta sa:

In 2008, Angelica a suferit un accident vascular cerebral, care i-a afectat capacitatea de a-si folosi mainile. Desi aceasta dificultate i-a afectat performantele, ea a reusit sa se recupereze din timpul sau de recuperare. Acest lucru a fost ascuns de familia sa timp de ani de zile.

VI. Adevarul ascuns:

Abia in perioada aceasta, adevarul a iesit la iveala – cand Angelica a fost diagnosticata cu boala Alzheimer si Parkinson. Cu toate acestea, aceasta experienta i-a coborat nivelul performantei si i-a afectat viata de zi cu zi.

VII. Inca activeaza:

Angelica a continuat sa scrie muzica si sa faca spectacole live la retragerea sa din Bucuresti, la Pietricica. A incercat sa tina surpriza pana in ultima clipa si sa nu tradeze niciodata recuperarea sa inca. Chiar in 2017, Angelica a cantat la cea de-a 56-a editie a Festivalului International de Muzica de la Sala Radio din Bucuresti.

VIII. Impactul sau asupra lumii muzicii:

Angelica a lasat un impact major in lumea muzicii. Si-a vazut piesele cantate la nivel international si a fost recunoscuta ca una dintre cele mai importante mari artiste a Romaniei. Pe langa performantele sale muzicale, si-a manifestat maiestria in arta traditiilor muzicale romanesti si a adus mai multa pozitivitate pe scena muzicala.

IX. Viata sa transferata in urma:

Angelica a sfarsit curand pe 15 mai 2020,dar a lasat in urma o mostenire de valori si muzica pentru noi toti. Familia ei parca o transporta zi de zi prin chiar insertiile de muzica pe care le faceau. A aratat o forta si o daruire care a ramas si se poate simti foarte usor in muzica sa.

Angelica Stoican a fost o pianista si compozitoare talentata si a lasat in urma mai mult decat amintirile sale muzicale. Asta ne-a lasat sa ne bucuram de nenumarate momente muzicale, sa traim drumul ei de la micuta fetita de la Pietricica, la marele star de muzica care a fost. Stim ca a trait o viata plina de muzica si de suferinta,ceea ce ne-a silit sa reflectam asupra noastra si sa ne bucuram de talentul ei.