Cainii si tunsul – Totul despre ce si de ce este necesar

Atunci când vine vorba de câinii noștri adorabili, ei afișează o tandrețe și o jucăușă frumusețe încât se poate considera că îngrijirea lor nu include tăierea blănii . Cu toate acestea, există mulți stăpâni de animale de companie care știu că trebuie să-și lase mascotii lor la tundere ocazională, dar cei mai mulți nu știu de ce. Prin urmare, în acest articol vom ameliora această lacună și vom explica în detaliu când se tund cainii și de ce este necesar.

Introducere

Tunsul unui câine este o practică importantă care nu doar că îl face acest animal de companie mult mai confortabil, ci de asemenea previne diferite probleme de sănătate, precum și mărirea eficienței în alte activități. Cu toate acestea, pentru a obține cele mai bune rezultate, tunderea câinilor trebuie efectuată în mod corespunzător și la momentul potrivit, practică pe care mulți stăpâni de animale de companie o ignoră din cauza dezinteresului lor.

Tipurile de tunsuri populare

Tipurile de tundere câinilor sunt destul de numerose, dar în funcție de rasă și îmbrăcăminte, unele tundere pot fi mai adecvate decât ceilalți. Iată câteva dintre cele mai populare tipuri de tunsuri câini:

• Tuns scurt – această tunsoare are sângele de foarte scurt sau mătase, și îndepărtând aproape toată blana, fiind ideală pentru căldura estivală.

• Tunsoare medie – în acest tip de tuns, blana este tăiată în mai multe nivele și se utilizează scule de mare viteză.

• Tuns sportiv – această tunsoare se poate face foarte repede și este potrivită pentru câinii cu o îmbrăcăminte rezistentă cu fir lung.

• Tuns simpatic – această tundere presupune tăierea și stilizarea blănii în culori și modele interesante.

• Taieți scurt – Cei mai mulți stăpâni de animale de companie pe care le aleg în mod obișnuit pentru câinii lor această tundere , consumând mai puțin timp și energie pentru îngrijirea câinelui.

De ce este deosebit de important să știm când se tund câinii?

Există câteva motive principale pentru care este important ca noi, stăpânii de animale de companie, să știm când să tunem câinii. Putem identifica câteva avantaje principale ale tunsului:

• Îngrijirea generală și bunăstarea câinelui: prin tundere, câinele va fi cu adevărat confortabil în timpul anotimpurilor și a vremii caniculare. Grajdurile prea lungi, murdari sau strânși provoacă mâncărimea și disconfortul câinelui, îndepărtând liniștea și închiderea lui.

• Eficiența igienizării: atunci când animalul de companie are blană pe care trebuie intretinuta muncitor, el nu va putea fi prea îngrijit, făcând foarte dificilă eliminarea și îndepărtarea murdăriei și a parazitilor, precum și a bolilor de piele. În schimb, blănițele scurte fac acest lucru mult mai simplu.

• Activități mai eficiente: câinii cu blană scurtă pot face activitățile mult mai corect și mai repede decât câinii cu blană lungă și înmănușată.

Când se tund câinii și cât de des?

Există câteva reguli generale care ar trebui să fie luate în considerare pentru a decide când se tund cainii și cât de des. Iată câteva sfaturi de bază pe care orice stăpân de animal de companie trebuie să le cunoască:

• Pentru câinii cu blană scurtă: aici, intervalul optim de tundere se poate schimba în funcție de stilul tăieturii elegante și sofisticate la care se dorește să se ajungă. De obicei, tunsul se face o dată sau de două ori pe lună.

• Pentru câinii cu blană însorită: în cazul acestor rase, se recomandă o tăiere o dată la două luni, deoarece lăsarea prea multă a blănii poate îngreuna îngrijirea veterinare, curățarea și stabilitatea temperaturii corpului câinelui.

• Pentru câinii cu blană mare și moale: în acest caz, intervalul potrivit pentru tundere este de două ori pe an, sezonier, deoarece mai multe tunsuri ar putea înfiera excesiv blana câinelui.

Cum se efectuează corect tunderea?

Pentru a obține rezultate optime, un câine trebuie tăiată corespunzător. În consecință, vor fi necesare mai multe instrumente de îngrijire a câinelui, cum ar fi:

• Pureci și furculițe – sunt folosite pentru a îndepărta firele moarte sau rămase.