Luna Plina, cunoscuta si sub numele de Lună întreagă, este un concept foarte vechi si captivant din multe culturi, inclusiv antichitatea greaca şi roma. Este recunoscut ca momentul in care plinul disc al Lunii este vizibil pe cer, fiind momentul în care are loc cea mai mare radiatie lunară. Aceasta este resimtita afectand nu numai culturile, religious si spiritual dar multe aspecte ale vietii noastre, de la starea noastră emotionala si mentala pana la influentarea vietii noastre sociale si profesionale.

Când este Luna Plina și Cum Iti Influenteaza Viata?

Un ciclu lunar întreg are loc în aproximativ 28 de zile şi este determinat de învârtirea Lunii în jurul Pamântului. Acest fenomen numit faza Lunii, porneste de la Luna Noua pana la Luna Plina şi retur. Luna Plina are loc întotdeauna la mijlocul unui ciclu lunar, permiţând energia sa creasca constant, atingându-si apogeul pe cerul nocturn si influentându-ne astfel vietile. Aceasta ia forma unei lumini puternice si aflate de obicei în mijlocul întunericului, fiind momentul în care Mişcarea lunii şi influentele energetice sunt cele mai intense.

Lunile trec înainte de noi, ajutându-ne sa intrăm în acord cu ea si sa primim mesajul pe care încercăm sa-l descoperim în fiecare lună. Pentru a intelege modul în care Luna Plina se refera la-noi, vom vorbi la modelele ei principale si la modul în care putem să o abordam propriei experiente personale.

  1. Când are Loc Luna Plina?

Luna Plina are loc în mod normal o data pe luna, în aproximativ 28 de zile, în momentul în care Luna este în forma sa mai spectaculoasă si mai plina, răspândeşte lumina sa peste cerul nostru. Aceasta apare pe cer la ast moment, înainte de lăsarea nopţii, când apusul se transforma în aşa zisa „Lumina lunii”.

Vizibilitatea lunii pline poate varia uşor de la luna la luna, în functie de rotirea Pamântului. Lunile pline se vor vedea mai departe spre Est când Pamântul se învârte până la apus iar acestea se vor vedea mai aproape spre vest atunci când Pamantul se invârte de la apus până la răsărit.

  1. Care sunt Influentele Lunii Pline?

Fiecare dintre noi ne simtim influentati de influentele suplimentare care sunt aduse de alinierea unica dintre Soare, Luna, Pamânt si stele in acea seara. Aceasta incadrare temporara poate fi considerata ca un eveniment cosmologic important, deoarece, de-atunci spiritualitatea, creativitatea si intuitia ne sunt sporite.

Influentele Lunii Pline se simt în mod diferit în functie de cum iti interpretezi evenimentele din viata ta, de modul în care iti manageriezi energia si resursele si de ceea ce consideri ca experienta ta cosmic este. Pe langa aceasta, nivelul de energie ce este generat de aceasta Luna plina are o influenta difuză asupra multor alte aspecte din viata ta.

  1. Cum te Afecteaza Luna Plina?

Din momentul în care Luna Plina se conecteaza cu energia ta, aceasta îti influenteaza sentimentele tale, gândurile si comportamentul atât din perspectiva ta conscientă cat si din perspectiva ta mai profunda, subconstienta.

Odata pornit, acest ciclu poate fi influentat de atmosfera ta, eventualele trairi si sentimente tale sau chiar perceptiile tale despre lumea înconjuratoare. Acest lucru se poate face prin absorbita energiei Lunii Pline si și printr-o schimbare a starii tale de spirit si a nivelului tău de energie.

Experienta fizica pe care o experimentam atunci când Luna este plina poate include:

• Schimbari ale starii noastre de somn si regenerare asociate acesteia

• Schimbari ale starii noastre emotionale și sentimentele pe care ni le asociem

• Cresterea nivelului de energie (ceea ce poate provoca stari de anxietate)

• Cresterea sentimentului de oboseala si în special, oboseala cronica

• Schimbari ale starii noastre generale de sanatate, rezistentei si energiei

• Schimbari ale starii noastre mentale, stabilitatii emotionale si ale abilității de concentrare

De asemenea, poate influenta mai ales customizarea planurilor noastre de viata individuale sau de petrecere a vietii în general. Va poate influenta sentimentul nostru de timp, atât din punctul de vedere al planificării cât si al conceptului vietii si ale evolutiei noastre personale.

  1. Care sunt Beneficiile Lunii Pline?

Beneficiile zilelor Luna Plina trebuiesc evaluate așa cum întotdeauna alegi sa fii milostiv cu tine si sa te bucuri de momente ca acestea, folosind-o ca modalitate inspirata de a împărtasi si exprima ceea ce tu ești si a puteri energia creativa din tine. Luna Plina ofera un castig spiritual si emotional, pe lânga efectele sale profunde asupra vietilor si a psihicului individual:

• Schimbari ale perceptiei si orientarii – Experienta lunii pline poate fi oricând o experienta spirituala, în care sa simti un sentiment de impact si de conectivitate cu Cosmos-ul si natura

• Utilizarea energiei reziduale – Datorità energiei generale pe care Luna Plina o creeazà, poate fi benefica sa te bucuri din plin de aceasta respondand la energia pe care aceasta ti-o transmite

• Relaxează-te si lasa-te influențat – Luna plina are incarcatura sa profunda si poate fi folosita pentru a te lasa sa te „lasi dus” si abandonat de aceasta forță creatoare, deoarece aceasta poate sa-ti directioneze si sa-ti conducă energia proprie.

• Energia ascensiunilor – Se presupune ca Luna plina introduce un plus de energie in corpul dumne