Florile sunt si ele un simbol al nuntilor si, totodata, esentiale in compunerea buchetului de mireasa. Alegerea florilor perfecte, care sa aduca un zambet pe fetele a toti invitatii si sa poarte mesajul de dragoste al miresei, este foarte importanta si poate fi destul de dificila pentru ca exista o gama variata de flori ce pot fi folosite.

Iata cateva dintre cele mai potrivite flori pentru buchetul miresei:

Rosii

Rosul este o culoare perfecta pentru o mireasa. Si rosiile sunt flori perfecte pentru un buchet, reprezentand simbolul vesniciei sentimentelor de dragoste. Aceste flori mai inseamna si lux, femininitate si fericire si pot fi folosite pentru a adauga eleganta si rafinament buchetului.

Trandafiri

Trandafirii sunt cea mai de pret floare a nuntilor. Fiecare trandafir inseamna mai mult decat simpla sa elegant, caci aceasta floare este reprezentativa a dragostei, a bucuriei, a iubirii perfecte si se considera ca toate aceste lucruri sunt aduse in lumea a doua persoane prin casatorie.

Lalele

Lalelele sunt o alta floare perfecta pentru a crea un buchet elegant si stralucitor. Acestea simbolizeaza speranta, bucuria, veselie si motivatie, lucruri care trebuie sa existe in toate nuntile.

Floarea-soarelui

Florea -soarelui, poate fi un simbol atat de drag al nuntii. Aceasta floare unica este simbolul curajului si al fortei spirituale si poate aduce viata in buchetul miresei.

Gladiole

Gladiolele sunt flori atat de frumoase si si colorate, ideale pentru buchetul miresei. Acestea sunt simbolul rabdarii, curajului si putei.

Orhidee

Orhideele ofera eleganta si rafinament, facand aceastasi floare excelenta pentru buchetul miresei. Aceste flori delicate simbolizeaza si ele dragostea, feminitatea si rare ea. Identitatea si individualitatea sunt de asemenea insemnate de prezenta acestor flori in buchet.

Frunze de smochin

Frunzele de smochin sunt adesea adaugate in buchetul miresei, pentru ca simbolizeaza fertilitatea si abundenta.

Margarete

Margaretele sunt si ele foarte populare in crearea buchetului de mireasa si pot fi folosite pentru a aduce energie si culoare. Aceste flori simbolizeaza puritatea si devotamentul impreuna cu o energie pozitiva.

Ginger

Culoarea galbena a gingerului este ideala pentru a aduce lumina sau fericirea in buchet. Aceste flori simbolizeaza divinitatea si curajul si adauga si ele putina culoare.

Cactusi

Cactusii sunt una dintre cele mai rare si originale optiuni de flori si, ca atare, va demonstra cat de unica este mireasa. Cactusii sunt simbolul fericirii si al regenerarii, sugerand ca nunta sa devina inceputul unei vieti noi, plina de bucurie pentru mire si mireasa.

Cosmarium

Cosmariumul, asemenea trandafirilor, simbolizeaza dragostea si bucuria, si aduce atmosfera visurilor implinite in buchetul miresei.

Muguri de tei

Mugurii de tei sunt o alta floare interesanta si frumoasa care poate fi folosita pentru buchetul miresei. Acestea simbolizeaza romantismul si devotamentul cu care aceste nunti se deschid.

Iris

Irisul poate aduce curajul si increderea miresei in buchet, sugerand ca aceasta este pregatita sa inceapa o noua viata.

Safir

Safirul, florile albastre rare si exotice, sunt si ele un simbol perfect si puternic al nuntii. Acestea simbolizeaza vesnicia dragostei si a fidelitatii, fiind un buchet neobisnuit si interesant.

Lilie

Aceasta floare se considera ca fiind un simbol al miresei, reprezentativa a ceea ce va urma dupa nunta, cand cei doi se vor uni cu dragoste perfecta.

Deci, exista o varietate de flori ce pot fi folosite pentru a face un buchet de mireasa perfect. Alegerea florilor si a culorilor trebuie sa se faca tinand cont de simbolurile pe care acestea le transmit, iar buchetul trebuie sa reflecte tema si sentimentele nuntii. Drept urmare, iata care sunt cele mai potrivite flori pentru buchetul miresei.