Ochelarii de soare sunt o parte importanta a tinutelor pe care le purtam in sezonul cald. Sunt si totodata cea mai buna solutie pentru protectia pe care trebuie sa o asiguram ochilor nostri fata de razele puternice ale soarelui.
Exista o multime de modele si stiluri de ochelari de soare disponibile pe piata care se pot potrivi fiecarii persoane in parte. Unele se potrivesc unui stil de viata sau activitate activa in care se desfasoara, iar altele se potrivesc mai degraba stilului sau infatisarii unei persoane.
Cum sa alegi ochelarii perfecti pentru femei
Chiar daca alegerea ochelarilor potriviti pentru tine ar putea parea o sarcina dificila – exista cateva caracteristici pe care ar trebui sa le iei in considerare cand incepi sa iti alegi perechea de ochelari de soare.
I. Tipul de fizionomie
Fizionomia pe care o ai poate influenta cu adevarat stilul si forma ochelarilor pe care sa le alegi. Exista mai multe tipuri de fizionomii – rotunde, ovala, patrata, in forma de inima si pana la cele asimetrice. Modelele de ochelari pe care sa le alegi pot contribui la accentuarea sau mascarea anumitor trasaturi ale feței.
- Fizionomie rotunda
Daca ai o fizionomie rotunda, ar trebui sa eviti modelele de ochelari rotunji. Cel mai indicat ar fi sa te orientezi spre modele cu rame masive, recurente sau oval.
- Fizionomie ovala
Modelele cu rama rotunda ar fi cea mai buna optiune pentru fizionomia ovala, intrucat acestea au avantajul de a crea iluzia alungirii feței.
- Fizionomie patrata
Daca ai o fizionomie patrata, ar trebui sa alegi unele modele care sa micsoreze expresia mascata a unui contur patrat.
- Fizionomie inima
Pentru fizionomia in forma de inima, se recomanda sa alegi ochelari rotunzi si subtiri. Varfurile tronconice sau modelele aviator sunt idealizate pentru o astfel de fizionomie.
II.Materialele si culorile
Alegerea materialului și a culorilor te pot face sa iesi in evidenta. Exista o gama larga de culori si materiale din care poti alege de la care merita sa stii despre acestea si sa iei in considerare optiunile tale.
- Metal
Ochelarii din metal sunt practici si range de marimi și culori mai putin restrictive – chrome, argintiu, auriu, totul depinde de stilul pe care vrei sa il creezi.
- Plastic
Ochelarii din plastic pot avea si ele unele avantaje. Acestea sunt mai usoare si ofera mai multe optiuni de culori intensive, precum movul, verde-umbra si albastru-liliac.
- Combinații
O solutie unica si eficienta pentru a face fața varietatii adesea iresponsabile a modelelor de ochelari este sa te orientezi spre o combinatie de rama metalica si plastica.
III. Lentile
Materialul din care sunt facute lentilele poate fi la fel de important precum forma ramei. Lentilele de plastic au devenit foarte populare de-a lungul anilor, intrucat ofera protectie anti-ultraviolet si un contracost accesibil. Dar lentilele mai subtiri, usoare si rezistente cum ar fi cele din sticla polarizata, ofera adesea un contrast excelent si o claritate sporita in conditii de lumina intensa.
IV. Stilul si marimea
Odata ce ai identificat destul aspecte care tin mai mult de aspectul practic, indreaptatina spre stilul tau personal si optiunile tale. Exista modele care se vor potrivi fizionomiei, culorilor, materialelor sau marimii generale.