Ingrasamantul pentru Muscate: Cand sa il Aplici si Ce Sa Folosesti?
Muscatele sunt plante frumoase si relativ usor de intretinut. Deseori, insa, florile de muscata au nevoie de ingrasamant periodic, cu scopul de a obtine ceea ce se numeste „floare de muscata de calitate superioara”. Pentru a beneficia de cele mai optime rezultate, sa explorem cateva dintre recomandarile noastre cu privire la ingrasamantul pentru muscate.
Ce Ingrediente Contine Ingresamantul pentru Muscate?
In primul rand, trebuie sa intelegeti compozitia chimica a diferitelor ingrasaminte. Prima dintre aceste ingredinte este azotul. Azotul se gaseste in majoritatea ingrasamintelor si ajuta la stimularea cresterea plantelor, precum si a produsului florilor. De asemenea, fosforul este un alt ingredient foarte important in astfel de produse de indemanare. Acesta esential pentru formarea si consolidarea bulbilor. Potasiu, sau "potasiu", este alta componenta majora a ingrasamintelor pentru muscate si contribuie la furnizarea tuturor nutrientilor esentiali plantei, precum si la asigurarea unei perioade optime de crestere.
Ce Tip de Ingresamant Sa Folosesti?
Atunci cand vine vorba de adaugarea ingrasamantului pentru muscate la solului imprejurul florilor, exista optiuni diferite. O optiune poate fi ingrasamantul organic. Acesta poate fi obtinut din surse naturale, cum ar fi gunoiul de grajd, insecte, coaja de ou, sau plante uscate. Acestea ofera plantelor nutrienti esentiali, precum si provitamina A si alte vitamine si minerale care le ofera acestora o baza solida de nutrenti. De asemenea, se mai poate folosi si ingrasamantul artificial cu sare, care furnizeaza plantelor un loc in care sa se detina si sa se hraneasca.
Cand Sa Folosim Ingresamantul pentru Muscate?
Dupa ce v-ati hotarat asupra tipului de ingrasamant pe care achizitionati pentru florile de muscata, este timpul sa determinati cand sa il aplicati. Cu toate ca muscatele sunt rezistente si pot reveni la viata chiar si dupa ca au fost neglijate, ele au o anumita vreme depinde de anumite ingrasaminte. Ingresamantul poate fi aplicat dupa ce florile s-au plicat sau, mai bine spus, dupa ce se formezbulbii, deoarece ingrasamantul poate afecta acest proces.
Cum Sa Aplici Corect Ingresamantul pentru Muscate?
Unul dintre aspectele cele mai importante atunci cand vine vorba de aplicarea ingrasamantului pentru muscate este sa se ia in considerare cantitatile. Cel mai bine este sa nu se depaseasca recomandarea de pe eticheta. Mai precis, pentru flori de muscata, se recomanda 1/4 pana la 1/2 ceasca de ingrasamant pentru aproximativ 4 metri patrati de teren.
De asemenea, este importanta inrolarea presupune ruperea solului, promovand astfel inflitrarea umezelii. In final, se aplica ingrasamantul uniform, evitand sa acopere exact bulbi si radacinile. Labiturile trebuie realizate in jurul florilor, nu chiar pe sol, acolo unde se si aplica ingrasamantul.
Utilizarea Mulcirii
Mulcingul este, de asemenea, recomandat in cazul ingrijirea plantelor muscate. Mulciul are doua scopuri importante:
-
Retine umezeala in sol, asigurand astfel ca muscatele sunt udate suficient pentru orice cresterea care ar putea interveni;
-
Asigura protectia bulbului, impiedicand astfel sa fie inrosite de soare si sa se usuce.
In general, mulciul poate fi realizat cu pamant, specuturi sau nisip.
Simptomele Care Iti Arata Ca Plantele de Muscata nu Reactions La Ingresamant
Chiar daca v-ati informat cu privire la tipul, momentul si modalitatea aplicarii ingrasamantului, muscatele pot avea simptomele unei nutritii deficitare, chiar si dupa aplicare. Aceste simptome includ:
-
Frunzele sunt palid colorate si hipocrite;
-
Floarea muscata nu isi schimba culoarea de la an la an;
-
Plantele devin slabe si fara vigoare;
-
Bulbul sursa de inflorire nu creste anual;
-
Deficitarile in ingrasamant pot fi vazute, la suprafata solului, ca mici tufe de iarba "morta" sau floare murite;
-
Tulpinile sunt de talie mica.
In acest caz, este recomandat sa adaugati ceva ingrasamant urmand instructiunile mentionate anterior. Daca simptomele persista, apelati la un specialist calificat.
In concluzie, un ingrasamant de calitate superioara ar trebui sa fie suficient pentru a obtine cea mai buna performanta din plantele dvs. de muscate. Ingasamantul organic se poate dovedi adecvat pentru majoritatea acelora care aleg sa isi cultiva aceste plante frumoase, in conditiile unei ingrijiri corespunzatoare si regulate. Este important sa avem anumite informatii despre fiecare produs, si sa determinam momentul corect in care sa aplicam ingrasamantul pentru muscate.